Loader

Κολοκυθοντοματόσουπα με ταχίνι και ψητά πλευρώτους

2014-02-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/2/14

Μπήκαμε πλέον σε περίοδο νηστείας και το ταχίνι είναι ίσως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διατροφή μας. Η αποχή από γαλακτοκομικά και κρέας δηλαδή ασβεστίου και σιδήρου αντισταθμίζεται υπερ- πλήρως από αυτό το κρεμώδες υλικό που έχει μόνο «καλά» λιπαρά και θρεπτικά συστατικά.  Με το σημερινό μας πιάτο: Κολοκυθοντοματόσουπα με ταχίνι και ψητά πλευρώτους  , καθώς και πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες μπορεί να καταφέρουμε να σας κάνουμε να δείτε  την Σαρακοστή με άλλο μάτι!

kolokithontomatosoupa (4)

Συστατικά  

Για τα μανιτάρια:

1 φλιτζάνι μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Για τη σούπα:

1 ½ φλιτζάνι ψίχα κολοκύθας

1 μέτρια ντομάτα ,κομμένη στα 4

1 κουταλιά του γλυκού ταχίνι

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, έτοιμος ή σπιτικός ή νερό

1 κουταλιά του γλυκού ginger garlic paste ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη και ½ κουταλιά του γλυκού ginger σκόνη

Από μια πρέζα κανέλα και κύμινο

Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα μανιτάρια: Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Τα κρατάμε στην άκρη μισή ώρα και τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Για τη σούπα: Βάζουμε το ζωμό ή το νερό να πάρει βράση και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ταχίνι.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε 20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε στο multi, τα 2/3 της σούπας ή ολόκληρη την ποσότητα, ανάλογα πως την προτιμάμε (τελείως βελούδινη ή με κομματάκια ).

Βήμα 5

Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει μια βράση. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και σερβίρουμε αμέσως, μοιράζοντας τα μανιτάρια στα πιάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *