Loader

Ζυμαρικά με pesto μαϊντανού με καραμελωμένα αμύγδαλα

2013-12-31
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

31/12/13

Παραμονή Πρωτοχρονιάς σήμερα φίλοι μου και μετά από τις χαρούμενες φωνούλες των παιδιών που μας είπαν τα κάλαντα σας εύχομαι Υγεία, Δύναμη και Θετική Σκέψη μέσα από την καρδιά μου. Μια χρονιά δημιουργική όσο γίνεται, σε όλους τους τομείς της ζωής σας και νόστιμη όσο δεν πάει, ξεκινώντας με το πιάτο που σας παρουσιάζουμε σήμερα : Ζυμαρικά με pesto μαϊντανού με καραμελωμένα αμύγδαλα για σήμερα το μεσημεράκι, που θέλουμε κάτι ελαφρύ! Καλή Χρονιά σε όλους, ραντεβού του χρόνου!

Συστατικά  

Για το pesto:

1 ½ φλιτζάνι μαϊντανός

1 σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού καραμελωμένα αμύγδαλα ή άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας

2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον αν χρειαστεί

¼ του φλιτζανιού  μυζήθρα τριμμένη ή παρμεζάνα

Για τα ζυμαρικά:

80gr. (το άτομο) Ζυμαρικά της αρεσκείας μας ανά άτομο

1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα ανά άτομο

Αλατοπίπερο

Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Χτυπάμε καλά στο multi όλα τα υλικά για το pesto προσθέτοντας λάδι έως ότου αποκτήσει βελούδινη υφή.

Βήμα 2

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε φυλώντας ελάχιστο νερό από αυτό που έβρασαν στην άκρη.

Βήμα 3

Ακουμπάμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κρέμα και το νερό που κρατήσαμε, περίπου 2/3 της κουταλιάς της σούπας για κάθε κουταλιά τυρί. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και 1 κουταλιά από το pesto για κάθε άτομο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας, εγώ το συνέχισα με μυζήθρα και στο σερβίρισμα.

Προσαρμογή συνταγής :

http://somekitchenstories.com/2013/06/14/cook-the-cover-bon-appetit-june-spaghetti-with-parsley-pesto/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *