Loader

Εξωτικό φιλέτο ψαριού με κολοκυθοντοματοσουβλάκι

2013-08-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

25/08/13

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Ο τελευταίος του καλοκαιριού σαν εποχή μονάχα.

Γιατί ο καιρός δεν θέλω να αλλάξει ακόμα.

Δεν θέλω να χάσω με τίποτα την γλυκιά και ανακουφιστική αίσθηση που μου άφησε αυτό το καλοκαίρι.

Ψαράκι λοιπόν, για να βρισκόμαστε με όλους τους δυνατούς τρόπους κοντά στη θάλασσα.

Συστατικά  

 

Για το ψάρι:

2 φιλέτα ψαριού της προτίμησης μας

2 μικρές πατάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πιπεριά τσίλι πολύ ψιλοκομμένη

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι ελαφρώς αχνισμένο σπανάκι ή φρέσκο, χοντροκομμένο

1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

Χυμό 1 λεμονιού και το ξύσμα του

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

Για τα κολοκυθοντοματοσουβλάκια:

2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες μετρίου πάχους (περίπου 6 ροδέλες στο κολοκυθάκι

1 αυγό χτυπημένο

½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα

1/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Balsamic cream για το σερβίρισμα

6 ντοματίνια

6 μεγάλες καλαμάκια από σουβλάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα κολοκυθοντοματοσουβλάκια: Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό και σε ένα άλλο πιο μεγάλο ανακατεύουμε τη φρυγανιά ,το καλαμποκάλευρο , αλατοπίπερο και την παρμεζάνα. Βουτάμε μια μια ροδέλα κολοκυθιού στο αυγό και έπειτα στο μείγμα φρυγανιάς.

Βήμα 2

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένη με ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά και άλλα 5 αφού τα γυρίσουμε από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ετοιμάζουμε τα σουβλάκια, περνώντας από κάθε καλαμάκι μια ροδέλα κολοκυθάκι, ένα ντοματίνι και μια δεύτερη ροδέλα κολοκυθάκι.

Βήμα 3

Τα ακουμπάμε στα πιάτα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και λίγο κρέμα balsamico για να σερβίρουμε.

Βήμα 4

Για το ψάρι: Αλείφουμε τα φιλέτα ψαριού με το αλατοπίπερο, την τσίλι πιπεριά, το χυμό λεμονιού και το μισό σησαμέλαιο. Βάζουμε σε ένα ταψί 2 φύλλα λαδόκολλα ή 1 φύλλο αλουμινόχαρτο και 1 φύλλο λαδόκολλας ελαφρά βρεγμένης και στις 2 περιπτώσεις.

Βήμα 5

Απλώνουμε πάνω το σπανάκι, έπειτα τις πατάτες και το κρεμμύδι και τέλος το ροδάκινο. Ακουμπάμε πάνω στα λαχανικά, το ψάρι μας και κλείνουμε τη λαδόκολλα σε πακετάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25 λεπτά.

Βήμα 6

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανοίγουμε το πακετάκι για να σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο σησαμέλαιο.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.barbaracooks.com/recipe/parchment-baked-tropical-rockfish/

http://eat-drink-love.com/2013/08/baked-zucchini-stacks-with-balsamic-glaze/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *