Loader

Βουτυράτη τηγανιά με dark μπύρα

2013-10-09
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

09/10/13

«Μην το πιείτε, λουστείτε» ή κάπως έτσι δεν έλεγε η διαφήμιση του σαμπουάν με μπύρα! Αυτό! Ή περίπου αυτό. Πάντως το θέμα έχει μπύρα σήμερα.

Έχω χρησιμοποιήσει κι άλλες, αρκετές φορές μπύρα ή διάφορα αλκοολούχα ποτά, στη μαγειρική μου και συνήθως το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.

Λένε ότι δεν βάζουμε κρασί, αλλά και γενικά ότι δεν πίνουμε, στη μαγειρική μας. Αφού δεν το πίνουμε γιατί να το φάμε! Πολύ λογικό. Κοινώς ξυδιασμένα κρασιά και ρετσίνες αγνώστου προελεύσεως, (που έμαθα πρόσφατα ότι γίνονται τελείως χημικά, με τη χρήση ενός χαπιού) ξεχάστε τα ή καλύτερα πετάξτε τα. Από τις λίγες φορές που θα με ακούσετε να το λέω, γιατί είμαι μεγάλος υποστηρικτής της άποψης:δεν πετάμε τίποτα και τίποτα δεν πάει χαμένο. Και στο cookmania το έχουμε αποδείξει πολλές φορές.

Άρα λοιπόν μια dark μπύρα και μάλιστα ελληνική, θα είναι ότι πρέπει στην σημερινή συνταγή.

Συστατικά  

½ κιλό χοιρινό για τηγανιά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

Αλατοπίπερο

250ml Μπύρα Dark

½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κουταλιά του γλυκού πιπεριά τσίλι, αποξηραμένη και ψιλοκομμένη (εγώ την ρίχνω και ολόκληρη καμιά φορά, όταν είναι μικρή)

Λίγο νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα πιάτο το κρέας και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο, το κύμινο και την πάπρικα. Αλείφουμε με τα χέρια να πάνε παντού.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε το κρέας, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να τσιγαριστούν, μέχρι να αρχίσει ίσα ίσα να πιάνει χρώμα ο πάτος του σκεύους.

Βήμα 3

Σβήνουμε με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά, αφαιρώντας συγχρόνως με την κουτάλα, ότι έχει κολλήσει στον πάτο.

Βήμα 4

Αφήνουνε να σιγοψηθεί για 30 λεπτά μέχρι να μείνει με το λαδάκι του. Αν είναι σκληρό ακόμα μέσα στον χρόνο που ορίσαμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νεράκι και να μαγειρέψουμε άλλα 5-10 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.howsweeteats.com/2012/05/crockpot-beer-carnitas-tacos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *