Loader

Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico

2016-02-19
brusssweet (1)brusssweet (2)brusssweet (3)brusssweet (4)
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

19/2/16

Ένα πιάτο συνοδευτικό, ένα πιάτο από μόνο του, ένα πιάτο λουκούμι. Άκρως εθιστικό, σαν το επισημαίνω αλλά σας το παρουσιάζω με τα σάλια μου ακόμη να τρέχουν. Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico και θα με θυμηθείτε.

brusssweet (5) brusssweet (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας balsamico
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη γλυκοπατάτα και τη ραντίζουμε με το μισό λάδι και το μισό balsamico. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί τη γλυκοπατάτα.

Βήμα2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανάκια με το υπόλοιπο λάδι, το balsamico και μπόλικο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη γλυκοπατάτα.

Βήμα3

Ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι, αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *