Loader

Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico

2016-02-19
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

19/2/16

Ένα πιάτο συνοδευτικό, ένα πιάτο από μόνο του, ένα πιάτο λουκούμι. Άκρως εθιστικό, σαν το επισημαίνω αλλά σας το παρουσιάζω με τα σάλια μου ακόμη να τρέχουν. Λαχανάκια Βρυξελλών και γλυκοπατάτα ψητά με balsamico και θα με θυμηθείτε.

brusssweet (5) brusssweet (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας balsamico
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τη γλυκοπατάτα και τη ραντίζουμε με το μισό λάδι και το μισό balsamico. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί τη γλυκοπατάτα.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανάκια με το υπόλοιπο λάδι, το balsamico και μπόλικο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο ταψί με τη γλυκοπατάτα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την τριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον πιπέρι, αν θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *