Loader

Ψάρι φιλέτο αλά πολίτα

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

800γρ.ψάρι φιλέτο
12 καρδιές αγκινάρας (από βάζο)
2 καρότα
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι άνιθος
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλ.λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί, πασπαλισμένα με αλατοπίπερο και μια κουταλιά της σούπας λάδι, καθώς και λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30 λεπτά. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγανάκι. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο multi μαζί με τον άνιθο. Τα πολτοποιούμε. Εναλλακτικά τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα σωτάρουμε όλα στο λάδακι και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και τις αγκινάρες μας.Σερβίρουμε το ψαράκι μας και από πάνω τη σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *