Loader

Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας

2015-04-26
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/5/15

Χταπόδι με tapenade λιαστής ντομάτας για έναν ανοιξιάτικο μεζέ που μας οδηγεί σταδιακά στο καλοκαίρι μέσω των αισθήσεων.

tapenoctapus (1) tapenoctapus (6)

Συστατικά  

850gr. χταπόδι

¼ του φλιτζανιού tapenade λιαστής ντομάτας

Αλατοπίπερο

Μαϊντανός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

 Για το tapenade λιαστής ντομάτας(2 φλιτζάνια):

1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών

¾ του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

4-5 φιλέτα αντζούγιας

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

 

Method

Step 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το tapenade στο multi και τα χτυπάμε να ενωθούν χωρίς να λιώσουν. Το σερβίρουμε με ζυμαρικά, φρυγανισμένο ψωμί ή όπως προτιμάμε και το φυλάμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Step 2

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια, πλοκάμια και κεφάλι. Το ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 14-16 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Step 3

Το ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Μοιράζουμε πάνω το tapenade και το αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *