Loader

Χορτοφαγικά tacos με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια

2014-11-17
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

18/11/14

Χορτοφαγικά tacos με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια σήμερα. Ενώ όσοι από εσάς έχετε δοκιμάσει μεξικάνικη κουζίνα θα έχετε διαπιστώσει πως ένα από τα κύρια υλικά είναι ο κιμάς, σε πολλών ειδών συνταγές, εγώ επέλεξα μια πιο χορτοφαγική εκδοχή, που δεν στερείται όμως σε τίποτα σε γεύση και παρουσίαση. Μια επιλογή εύκολη για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα φαγητά της εβδομάδας, χωρίς να σπαταλήσουν ούτε πολύ χρόνο αλλά ούτε και χρήμα.

vegblkbeanstacos (1) vegblkbeanstacos (3)

Ingredients

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμό από 3 lime
  • Αλατοπίπερο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια, κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Μπούκοβο ή τσίλι σκόνη, κατά βούληση (προαιρετικά)
  • ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες
  • 4 πίτες καλαμποκιού για tacos

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας το λάχανο με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με το χυμό από τα 2 lime και δυο κουταλιές από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

Step 2

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Step 3

Εντωμεταξύ αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τις γλυκοπατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και λίγο καυτερό, αν θέλουμε. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά.

Step 4

Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα φασόλια και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε ελαφρά τα tacos και γεμίζουμε πρώτα με τη σαλάτα και έπειτα με το μείγμα γλυκοπατάτας ή ανάποδα. Ακουμπάμε στο τέλος φέτες από το αβοκάντο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *