Loader

Χοιρινό με πορτοκάλι

2014-12-20
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

18/12/14

Χοιρινό με πορτοκάλι για ένα γιορτινό τραπέζι απλό αλλά πολύ νόστιμο.

orangepork (1) orangepork (6)

Συστατικά

  • 600-700gr. Χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού chili sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, τη σόγια, το μέλι και την sauce chili. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού και τα αφήνουμε στο ψυγείο, καλυμμένα, για μισή ώρα.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε κατόπιν το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το σκόρδο. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το μαριναρισμένο κρέας και αφήνουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και αμέσως μετά τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά της μαρινάδας.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-17 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας. Το σερβίρουμε ζεστό με κάποιο λευκό αρωματικό ρύζι και σάλτσα από το σκεύος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *