Loader

Χλιαρή σαλάτα κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή

2014-02-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 7
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/02/14

Χλιαρή σαλάτα κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή , δηλαδή ούτε κρύα, ούτε ζεστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα σαν πρόταση είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν συνοδευτικό όπως κάθε άλλη σαλάτα στο τραπέζι μας, που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο!

selerikokkinolaxano (3) selerikokkinolaxano (5)

Συστατικά  

2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο

4 δαμάσκηνα ξερά κομμένα στη μέση

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 κουταλιές της σούπας τυροκαυτευρή ή  Πικάντικο άλειμμα γλυκοπατάτας με τυρί

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας soya sauce ή ξύδι baslamico για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε το λάχανο, το σέλερι και το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τη soya. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια και την τυροκαυτερή. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *