Loader

Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο

2015-11-01
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

7/11/15

Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο, γιαούρτι και αυγά. Πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό, ανάλογα τα γούστα και τη διάθεση της ημέρας. Πολύ νόστιμη με ψητά burgers ή κλασικά μπιφτέκια.

sauerkrpotegg (3) sauerkrpotegg (5)

Συστατικά

  • 4 μικρές πατάτες
  • 1/3 του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξινολάχανο
  • ½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κρεμμυδιού ή σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό λάδι, το κύμινο, το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο και το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα αγγουράκια, τα αυγά, το σέλινο, το ξινολάχανο και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *