Loader

Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο

2015-11-01
sauerkrpotegg (1)sauerkrpotegg (2)sauerkrpotegg (4)sauerkrpotegg (6)sauerkrpotegg (7)
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

7/11/15

Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο, γιαούρτι και αυγά. Πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό, ανάλογα τα γούστα και τη διάθεση της ημέρας. Πολύ νόστιμη με ψητά burgers ή κλασικά μπιφτέκια.

sauerkrpotegg (3) sauerkrpotegg (5)

Συστατικά

  • 4 μικρές πατάτες
  • 1/3 του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ξινολάχανο
  • ½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κρεμμυδιού ή σκόνη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό λάδι, το κύμινο, το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο και το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα3

Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα αγγουράκια, τα αυγά, το σέλινο, το ξινολάχανο και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα4

Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 5 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *