Loader

Φτερούγες στη γάστρα με τέλεια γέμιση

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:15 ω
  • Έτοιμο σε: 1:35 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κιλό φτερούγες

1 ½ φλ.ρύζι γλασέ

1κρεμμύδι ψιλ/νο

Λάδι

Αλατοπίπερο

3φλ.ζωμός κοτόπουλου

Χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού

200γρ.κάστανα βρασμένα και ψιλ/να

5δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να

5βερίκοκα ξερά ψιλ/να

1μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια

1/2ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

1/3κ.γλ.κανέλα

1/3κ.γλ.γλυκάνισος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράζει όσο ρίχνουμε με τη σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια γάστρα. Ακουμπάμε από πάνω τις φτερούγες και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λαδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *