Loader

Σοκολατόψωμο με κολοκυθάκια και μαρμελάδα

2015-01-12
  • Ποσότητα: 10-12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/1/15

Σοκολατόψωμο με κολοκυθάκια και μαρμελάδα. Ένα πρωτότυπο ψωμοκέικ για όλη την οικογένεια με λίγα λιπαρά που θα λατρέψετε. Ιδανικό για πρωινό αλλά και για κάθε στιγμή της ημέρας που θέλουμε κάτι νόστιμο, χωρίς τις επιπλέον θερμίδες. Επιπλέον αξιοποιούμε κάποια από τις μαρμελάδες που έχουμε καιρό στο ψυγείο μας και δεν θέλουμε να πάει χαμένη.

chocozucchbread (5) chocozucchbread (7)

Συστατικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκέλαιο ή άλλο αντίστοιχο
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα της επιλογής μας
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 του φλιτζανιού κακάο σκόνη
  • 1 ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 3 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια
  • 100gr. Σοκολάτα γάλακτος χοντροτριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το κακάο και τα κάνουμε όλα ένα μείγμα.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το αλάτι. Το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, πολύ καλά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε κατά μήκος την μαρμελάδα και με ένα μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι, κινούμε το αιχμηρό αντικείμενο να πάει σε διάφορα σημεία στο ψωμί.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει , πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *