Loader

Φουρνιστό πρόγευμα βρώμης με μήλα και σύκα

2015-05-06
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

6/5/15

Φουρνιστό πρόγευμα βρώμης με μήλα και σύκα για να σας δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα.

porridgeapple (1) porridgeapple (5)

Συστατικά

  • 150gr. Νιφάδες βρώμης
  • 450ml βραστό νερό
  • 1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
  • 75gr. Αμυγδαλόψιχα
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • ½ κουταλιά της σούπας ginger σκόνη
  • 3-4 σύκα κομμένα σε ροδέλες (φρέσκα ή γλυκό του κουταλιού)
  • Ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα)
  • Μέλι για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε τη βρώμη στο βραστό νερό και αφού ανακατέψουμε τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το μήλο, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ginger και τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να σταθεί άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος φούρνου και στρώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες σύκου και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το σερβίρουμε ζεστό ραντίζοντας αν θέλουμε με μέλι, ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *