Loader

Φιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά

2014-12-21
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/12/14

Φιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά γιατί δεν χρειάζεται να ψήσουμε ολόκληρη γαλοπούλα για να νιώσουμε Χριστούγεννα.

squashpineapplechick (1) squashpineapplechick (4)

Συστατικά  

Για τη γαλοπούλα:

2 στήθη γαλοπούλας, κομμένα στα 2 ή στα 4 (περίπου 800gr.)

¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα

¼ της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη ξερή

2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι

¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο

Μια πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για τα λαχανικά:

2 φλιτζάνια κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια

2 φλιτζάνια ανανάς φρέσκος, κομμένος σε κυβάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές του γλυκού μέλι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη γαλοπούλα: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Τα αλείφουμε πολύ καλά, με καθαρά χέρια και το αφήνουμε καλυμμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Βήμα 3

Για τα λαχανικά: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα, τον ανανά και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με τα χέρια , να καλυφτούν καλά τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. Ακουμπάμε το κρέας, απευθείας πάνω στα λαχανικά ή σε σχάρα πάνω από αυτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδοκοκκινήσει η γαλοπούλα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό σκέτο ή με κάποιο λευκό ρύζι της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *