Loader

Φιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι

2014-11-28
  • Servings: 2
  • Prep Time: 2:10 ω
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 2:25 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/11/14

Φιλέτο βακαλάου με μέλι και σουσάμι γιατί αφού μου αρέσει ιδιαίτερα ο συνδυασμός μέλι σουσάμι, γιατί όχι και στο ψάρι. Με ένα καλό ανακάτεμα και σωστή τη δοσολογία των υλικών το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό στον ουρανίσκο. Γλυκό και τρυφερό ψάρι με τελείωμα την αίσθηση του σουσαμιού, να το απογειώνει.

sesamhoneybacala (1) sesamhoneybacala (3)

Ingredients

  • 4 φιλέτα βακαλάου ή ότι ψάρι προτιμάμε
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1/3 του φλιτζανιού soya sauce
  • ¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας σουσάμι
  • ¼ του φλιτζανιού μηλόξιδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι, προαιρετικά

Method

Step 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψάρι σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια και αφήνουμε να μαριναριστούν από2-4 ώρες.

Step 2

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ακουμπάμε πάνω τα φιλέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-14 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *