Loader

Φθινοπωρινή coleslaw

2014-10-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20λ
  • Ready In: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/10/14

Φθινοπωρινή coleslaw είναι μια προσωπική επιλογή και παραλλαγή της κλασικής λαχανοσαλάτας με γεύσεις και χρώματα της εποχής. Όχι μελαγχολικά, νόστιμα και τραγανά. Την έφτιαξα πρώτη φορά σε τραπέζι για φίλους και από τότε την επανέλαβα πολλές φορές.

 cubslaw (1) cubslaw (4)

Ingredients

  • 1 μέτριο κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 2-3 μέτρια καρότα τριμμένα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 mini καλαμπόκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελιές της αρεσκείας μας, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το λάχανο, τα καρότα και τον μαϊντανό σε μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.

Step 2

Ρίχνουμε το λάδι, το μέλι και το ξύδι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.

Step 3

Την επόμενη μεταφέρουμε σε βαθύ μπολ ή πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα καλαμπόκια και τις ελιές. Ραντίζουμε επιπλέον λάδι και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *