Loader

Φασόλια με μυζήθρα

2013-06-10
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

200γρ.φασόλια άσπρα μουλιασμένα αποβραδίς
250γρ.σπανάκι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1ποτ.του κρασιού λευκό κρασί
Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Βράζουμε τα φασόλια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασόλια και ρίχνουμε νεράκι να καλύψει καλά το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με το μαιντανό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνει με το λαδάκι του, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *