Loader

Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 1/2φλ.μαυρομάτικα φασόλια
3κ.σ. λάδι
2φλ.σπανάκι
2 σκελ.σκόρδο
2κ.σ.χυμό λεμονιού
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν, περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μείνει τόσος νερό , όσο μια πηχτή σούπα. Εντωμεταξύ σε τηγανάκι, βάζουμε το σπανάκι και το σκόρδο με τις 2 κουταλιές λάδι να σωταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε το σπανάκι στα φασόλια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπ λάδι και λίγο αλάτι αν χρειάζεται. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και σερβίρουμε με λεμόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *