Loader

Φαλάφελ με κολοκυθάκι και καπνιστή πάπρικα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα και στραγγισμένα

2φλ.ρεβίθια βρασμένα και σουρωμένα

1κρεμμύδι τριμμένο

1/2κ.γλ.καπνιστή πάπρικα

1/2κ.γλ.κύμινο

1/2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1αυγό

Αλατοπίπερο

3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα και επιπλέον για την επικάλυψη

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε τα ρεβίθια στο multi να γίνουν αλοιφή και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταία τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας καλά και πλάθουμε στρογγυλά ή μακρόστενα κεφτεδάκια. Τα περνάμε από μπόλικη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, από όλες τις πλευρές. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *