Loader

Ψωμοταράκια με pesto θυμαριού και αβοκάντο

2015-11-16
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

17/11/15

Ψωμοταρτάκια με pesto θυμαριού και αβοκάντο η σημερινή μας πρόταση. Αξιοποιούμε το ψωμί της ημέρας ή ακόμα καλύτερα το χθεσινό, για ένα υγιεινό σνακ, που θα μας χορτάσει άψογα μέχρι το κυρίως γεύμα.

thymepeastobreadtarts (2) thymepeastobreadtarts (4)

Συστατικά  

Για το pesto:

1/3 του φλιτζανιού φρέσκο θυμάρι

2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι

2 σκελίδες σκόρδο

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Χυμό ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

Για τα ψωμοταρτάκια:

8 φέτες χωριάτικο ψωμί ή 12 φέτες μπαγκέτας, μπαγιάτικο

1 αβοκάντο κομμένο σε ροδέλες ή όπως μας αρέσει

Φλοίδες παρμεζάνας

Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το φυλάμε σε βάζο με καπάκι, στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για μια εβδομάδα.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε τοστιέρα ή στο γκριλ το ψωμί και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Αλείφουμε με το pesto και ακουμπάμε πάνω σε πιατέλα.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *