Loader

Φέτα με την πιο τραγανή κρούστα

2013-06-01
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time:
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

150γρ.φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

1αυγό χτυπημένο

1/4φλ.φρυγανιά τρίμμα

1/4φλ.αλεύρι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.πάπρικα

3κ.σ.σουσάμι

3κ.σ.μαύρο σουσάμι

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

1/4φλ.soya sauce

Χυμός 1 λεμονιού

1/2πιπεριά κέρατο πολύ ψιλ/νη

2σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες

1/3κ.σ.μπούκοβο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το σερβίρισμα. Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι, τη φρυγανιά , το αλατοπίπερο, την πάπρικα και τα 2 είδη σουσαμιού. Περνάμε τη φέτα πρώτα από το αυγό και έπειτα από το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελαφρά ζεσταμένο λάδι. Τα ψήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τα ακουμπάμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και στο κέντρο βάζουμε το μείγμα σόγιας που ετοιμάσαμε για να βουτάμε μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *