Φάβα
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
½ κιλό φάβα
5 φλ.νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
3κ.σ. μαιντανός
4 φρέσκα κρεμμύδια
Λάδι χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα για περίπου μισή ώρα να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, την ρίγανη και αν θέλετε και λίγο λαδάκι. Βράζουμε ακόμα 30 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά να γίνει λείος πουρές. Σερβίρουμε με τον μαιντανό τα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο.