Loader

Φάβα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

½ κιλό φάβα
5 φλ.νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
3κ.σ. μαιντανός
4 φρέσκα κρεμμύδια
Λάδι χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα για περίπου μισή ώρα να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, την ρίγανη και αν θέλετε και λίγο λαδάκι. Βράζουμε ακόμα 30 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά να γίνει λείος πουρές. Σερβίρουμε με τον μαιντανό τα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *