Loader

Φάβα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

½ κιλό φάβα
5 φλ.νερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
3κ.σ. μαιντανός
4 φρέσκα κρεμμύδια
Λάδι χυμό λεμονιού

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό και την αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε μέσα τη φάβα για περίπου μισή ώρα να μαλακώσει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλατοπίπερο, την ρίγανη και αν θέλετε και λίγο λαδάκι. Βράζουμε ακόμα 30 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε δυνατά να γίνει λείος πουρές. Σερβίρουμε με τον μαιντανό τα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *