Loader

Διαφορετικά fish & chips

2016-03-18
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/3/16

Διαφορετικά fish & chips για άλλη μια χρονιά στο Cookamia.gr. Αν σας άρεσαν  τα fish & chips φούρνου , πέρσι , φέτος θα τα λατρέψετε. Πάντα υγιεινά, στα πλαίσια της παράδοσης αλλά και της μεγάλης μας αγάπης για το φαγητό. Για όσους δεν θέλουν τον κλασικό μπακαλιάρο σας έχουμε το ιδανικό εναλλακτικό πιάτο.

fishchips (2) fishchips (4)

Συστατικά  

480g.r μπακαλιάρος φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

2 μέτριες λευκές πατάτες

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

2 κουταλιές της σούπας κύμινο

Για το dip:

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

½ κουταλιά του γλυκού ταχίνι

Αλατοπίπερο

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε καλά όλες τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες. Τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ½ κουταλιά πάπρικα και 1 ½ κύμινο. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού σε ένα άλλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπα πάπρικα και το κύμινο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το dip και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Σερβίρουμε το ψάρι δίπλα στις πατάτες και το dip, ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *