Loader

Υγιεινό γλύκισμα με κομποστα φρέσκων δαμάσκηνων

2014-11-10
  • Servings: 3
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/11/14

Υγιεινό γλύκισμα με κομπόστα φρέσκων δαμάσκηνων. Ένα πραγματικό γλύκισμα με πολλές επιλογές σερβιρίσματος πέρα από τη σημερινή μας συνταγή. Βάζουμε την κομπόστα πάνω σε γιαούρτι, παγωτό ή ακόμα φρυγανισμένο ψωμί.

 

oatdesscompot (3) oatdesscompot (5)

Συστατικά  

Για το μείγμα βρώμης:

2 φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

Μια πρέζα αλάτι

Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

¼ της κουταλιάς του γλυκού κανέλα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

 Για την κομπόστα:

8 φρέσκα δαμάσκηνα, κομμένα στα 4

½ φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 Για το σερβίρισμα:

¼ του φλιτζανιού αποξηραμένα blueberries ή σταφίδες

¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

Λίγη κανέλα (προαιρετικά)

 

Method

Step 1

Για το μείγμα βρώμης: Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό και τη βρώμη σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.

Step 2

Για την κομπόστα: Ανακατεύουμε τα δαμάσκηνα με το μέλι και το νερό σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Step 3

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από το μάτι.

Step 4

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε το μείγμα βρώμης σε μπολ και από πάνω την κομπόστα μαζί με το σιρόπι του σκεύους. Διασκορπίζουμε τα ξερά φρούτα και τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με κανέλα, αν θέλουμε και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *