Loader

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με ανθότυρο και μυζήθρα

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1πακ.φύλλο κρούστας χονδρό- χωριάτικο (5 φύλλα)
1/2κιλό ανθότυρο θρυμματισμένη
150γρ.μυζήθρα τριμμένη ξερή
4αυγά
1/2φλ.βούτυρο λιωμένο & 2κ.σ.λάδι
1 αυγό ανακατεμένο με 1/2φλ.γάλα
Σουσάμι για το πασπάλισμα

Tips: Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο δυόσμο και πιπεράκι. Αλάτι δεν σας προτείνω..είναι αρκετά αλμυρή η μυζήθρα!

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα αυγά με τα τυριά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τοποθετούμε εναλλάξ τα φύλλα, αλείφοντας τα με το μέιγμα βούτυρου- λαδιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα τυριού και το απλώνουμε. Γυρίζουμε προς τα μέσα όσο από το φύλλο περισσεύει έξω από το ταψί. Αλείφουμε την πίτα με το μείγμα αυγού- γάλακτος. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια της πιτούλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *