Loader

Τυροκαυτερή light με ανθότυρο και αβοκάντο

2014-07-21
  • Yield: 1 φλιτζάνι
  • Prep Time: 30λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/7/14

Τυροκαυτερή light με ανθότυρο και αβοκάντο. Επιτέλους μια τυροκαυτερή πραγματικά υγιεινή και αρκούντος πικάντικη. Ένα εξαίρετο καλοκαιρινό άλειμμα σε αντικατάσταση της κλασικής τυροκαυτερής γιατί είστε στη σελίδα του ZannetCooks, που αγαπάει την πρωτοτυπία. Για να μην βαριόμαστε και γιατί με αφορμή κάτι προσωπικές μου σκέψεις τελευταία : Μια ζωή δεν είναι αρκετή να μαγειρέψω και να γευτώ όσα έχω γραμμένα στο μυαλό και στα κιτάπια μου!

tirokafteriavocado (2) tirokafteriavocado (6)

Ingredients

  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • ½ φλιτζάνι φρέσκος ανθότυρος ή ανθότυρο λιωμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή όσο αντέχουμε

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον ανθότυρο και το αβοκάντο καθαρισμένο και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και να ενωθούν ελαφρά μεταξύ τους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Step 2

Το αφήνουμε στο ψυγείο ½- 1 ώρα να δροσίσει και να ενωθούν οι γεύσεις και το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα ή πάνω σε ψητά λαχανικά ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *