Loader

Τραγανές μπάρες μήλου με quaker

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1/2φλ.αλεύρι

3/4φλ.καστανή ζάχαρη

1/2φλ.quaker

1πρέζα αλάτι

1/3φλ.βούτυρο παγωμένο

1κ.γλ.κανέλα

Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3/4φλ.καστανή ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

1βανίλια

2φλ.αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ

3μήλα κομμένα σε κυβάκια

Χυμό 1 λεμονιού

3/4φλ.νερό

250γρ.ζάχαρη

1βανίλια

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, το οποίο θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια και το ανακατεύουμε κι αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε τη βάση. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας πιέζουμε τη ζύμη να απλώσει πάνω στη λαδόκολλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κομπόστα μήλου. Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα απλώνουμε πάνω στην ψημένη βάση ομοιόμορφα. Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε το μείγμα για την τραγανή επικάλυψη να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.