Loader

Ανοιξιάτικο σουφλέ

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2φ.σπανάκι κατ/νο

2πράσα ψιλ/να

2φλ.φασολάκια κατ/να

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

Λάδι

Αλατοπίπερο

Φρυγανιά τρίμμα

1 1/2φλ.γκούντα τριμμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

50γρ.βούτυρο

50γρ.αλεύρι

1/2κιλό γάλα χλιαρό

Αλατοπίπερο

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

2αυγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

200ml κρέμα γάλακτος

2αυγά χτυπημένα

Λίγο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό και σοτάρουμε το σπανάκι, τα φασολάκια, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε τον άνιθο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 12-13 λεπτά να μαλακώσουν , ανακατεύουντας που και που. Λαδώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά να καλυφτεί όλος ο πάτος. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα στρώνουμε όμορφα. Διασκορπίζουμε παντού το γκούντα. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα , ρίχνοντας από λίγο κάθε φορά που το απορροφάει , χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν τελειώσουμε με το γάλα και αφού αποκτήσουμε μια απαλή κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε τα αυγά και τηνη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το στρώνουμε και αυτό ομοιόμορφα πάνω από τα λαχανικά. Τέλος ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Το ρίχνουμε και αυτό πάνω από την κρέμα να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *