Loader

Το ρυζάκι της παρέας

2013-08-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1φλ.ρύζι για πιλάφι
1λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
1/2φλ.λευκό κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.γλ.πάπρικα
100ml κρέμα γάλακτος
3φλ.ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις χρυσίζουν ρίχνουμε το κοτόπουλο και το λουκάνικο. Σοτάρουμε άλλα 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε την πιπεριά. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μόλις γυαλίσει συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά που το απορροφάει, μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να βράσει το ρύζι μας. Αφού απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το ρυζάκι μας ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *