Loader

Μοσχαράκι κατσαρόλας με πλευρώτους και δαμάσκηνα

2014-02-16
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

16/2/14

Μοσχαράκι κατσαρόλας με πλευρώτους και δαμάσκηνα, ήταν το κυρίως πιάτο για την ημέρα των ερωτευμένων. Και αυτό με μια μικρή καθυστέρηση γιατί θεωρώ ότι θα γίνει λατρεμένο φαγητό. Πλούσια χορταστική γεύση και μια σάλτσα, σκέτος έρωτας!

mosxarakibbq (6)

Συστατικά

  • 300gr. Μοσχάρι,κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (καστανή)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού (ή κάποιο άλλο ξύδι λευκό ή αρωματικό)
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • ¼ του φλιτζανιού πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ ή μουστάρδα σκόνη ή κουρκουμάς
  • 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 5-6 ξερά δαμάσκηνα
  • ½ κιλό μανιτάρια πλευρώτους, ολόκληρα
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών ή κρέατος ή νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και το ρίχνουμε μέσα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο.

Βήμα 2

Ακουμπάμε από πάνω το κρέας και ρίχνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μανιτάρια, τον πελτέ και το ζωμό. Μόλις αρχίζει να παίρνει βράση με τα υγρά των υλικών προσθέτουμε και το ζωμό ζεστό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον πελτέ και ελέγχουμε τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 4

. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και μπόλικη σάλτσα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *