Loader

Κοτόπιτα με πιπεριές και ανθότυρο

2016-03-25
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

26/3/16

Κοτόπιτα με πιπεριές και ανθότυρο για ένα σπιτικό σνακ, γεύμα ή ορεκτικό που δεν θα χρειαστεί πολύ από το χρόνο μας. Χρησιμοποιούμε το κοτόπουλο που μας έμεινε και συμπληρώνουμε αν θέλουμε επιπλέον υλικά της αρεσκείας μας, όπως άλλα τυριά, ελιές, λιαστές ντομάτες ή ότι μας αρέσει.

kotopita (3) kotopita (6)

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες ( 8 φύλλα)
  • 1 ½ φλιτζάνι κοτόπουλο ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι πιπεριές ψητές ψιλοκομμένες
  • 400gr. Ανθότυρο ή φέτα θρυμματισμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τα φύλλα
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κοτόπουλο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά στη φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε το ανθότυρο ή τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και απλώνουμε τα 4 φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα. Ρίχνουμε τη γέμιση κοτόπουλου και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα ένα ένα, καθώς και το τελευταίο. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι ή άλλους σπόρους ή αλείφουμε με ένα καλά χτυπημένο αυγό.

Βήμα 5

Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *