Loader

Το πρώτο μου τσάτνευ

2013-07-15
-πρώτο-μου-τσάτνευ-πρώτο-μου-τσάτνευ-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

900γρ.ντομάτες
1κολοκυθάκι
2κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
700γρ.κρεμμύδια
1πράσινη πιπεριά
4σκελ.σκόρδο
350γρ.ζάχαρη
300ml λευκό ξύδι
1κ.γλ.αλάτι
1κ.γλ.κόλιανδρο κοπανισμένο
1κ.γλ.πάπρικα γλυκιά
2κ.γλ.καγιέν

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τις ντομάτες σε ζεστό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε μέσα σε μεγάλη κατσαρόλα. Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε στο multi. Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τον κόλιανδρο, το καγιέν και την πάπρικα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η αλμυρή μαρμελάδα μας, όπως η γλυκιές, περίπου 1 ώρα ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Αφήστε τα βαζάκια σας το λιγότερο 1 μήνα, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος πριν το χρησιμοιήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *