Loader

Ρόκα σαλάτα με χοιρομέρι Κύπρου και αυγό μάτι

2014-02-26
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

26/2/14

Ρόκα σαλάτα με χοιρομέρι Κύπρου και αυγό μάτι ή ποσέ ή βραστό ή όπως μας αρέσει. Με χοιρομέρι ή λούντζα Κύπρου ή άλλο ανάλογο αλλαντικό που έχουμε ήδη στο ψυγείο μας. Με ρόκα ή οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα αλλά ακόμα και ρύζι ή ζυμαρικά. Γιατί στο ZannetCooks αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη και δεν «σκάμε»  για λεπτομέρειες παρά μόνο από το πολύ νόστιμο φαγητό που ετοιμάζουμε!

rokaxoiromeri (4)

Συστατικά

  • 1 ματσάκι ρόκα, κομμένη με τα χέρια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας Τυροβολάκι Μυτιλήνης ή φέτα, θρυμματισμένα
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ του φλιτζανιού χοιρομέρι Κύπρου κομμένο σε κυβάκια ή κυβάκια άλλου καπνιστού αλλαντικού
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • Ξύδι balsamico ,κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος τη ρόκα και τα φρέσκα κρεμμύδια και διασκορπίζουμε από πάνω το τυρί. Ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα αυγά, μάτια και τα ακουμπάμε πάνω στη σαλάτα. Στο ίδιο τηγάνι χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χοιρομέρι να γίνει λίγο τραγανό.

Βήμα 3

Το διασκορπίζουμε και αυτό πάνω στα υπόλοιπα υλικά, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *