Loader

Τηγανίτες φακόρυζου

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

1φλ.ρύζι βρασμένο
2/3φλ.φακές βρασμένες και στραγγισμένες καλά
1κ.γλ.ρίγανη
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1    κρεμμυδάκια φρέσκα
1/4φλ.φουντούκια κοπανισμένα
1 1/2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
1 αυγό χτυπημένο λίγο
Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi το ρύζι, τις φακές, τα φοντούκια , το λάδι και τα κρεμμυδάκια και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ, αλατοπιπερώνουμε,ρίχουμε τον άνιθο ,το αυγό, την ρίγανη και την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά να σταθεί. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι όσο να καλύψει τον πάτο γιατί αν είναι περισσότερο θα διαλύσουν. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές, γυρίζοντας τις τηγανίτες πολύ προσεχτικά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.