Loader

Σούπα παστού μπακαλιάρου στο slow cooker

2014-03-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 4:30 ω
  • Έτοιμο σε: 4:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

24/3/14

 Σούπα παστού μπακαλιάρου στο slow cooker, γιατί ακόμα το καινούργιο μου παιχνίδι δεν το έχω ευχαριστηθεί όσο θα ήθελα, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να πειραματιστώ και σε αυτό το είδος. Επίσης ένας λόγος που σας το προτείνω είναι γιατί προσωπικά στο πατρικό μου σπίτι , πάντα περίσσευε μπακαλιάρος, που δεν το τηγανίζαμε , ενώ τον είχαμε ξαλμυρίσει.  Είτε γιατί δεν υπολογίζαμε την σωστή ποσότητα, είτε γιατί τα άτομα τύχαινε να είναι λιγότερα από τα προβλεπόμενα , επομένως, γιατί να πάει χαμένος. Στο σπίτι μας πλέον, το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν είναι από τα αγαπημένα του καλού μου, καθότι νησιώτης, όπου το φρέσκο ψάρι έρρεε άφθονο.  Εγώ από την άλλη είμαι (σχεδόν) παμφάγο ον, οπότε ιδού μια εναλλακτική που μπορείτε να την εκτελέσετε και σε μια κοινή κατσαρόλα. Αν δε έχει μείνει και λίγη σκορδαλιά, γιατί όχι,αλείφουμε και φρυγανισμένο ψωμάκι για να αντισταθμίσουμε την αλμύρα του μπακαλιάρου και να εμπλουτίσουμε για άλλη μια φορά το τραπέζι μας.

slbaccalasoup (1) slbaccalasoup (6)

 

Συστατικά

  • 400gr. Ξαλμυρισμένος παστός μπακαλιάρος, φιλεταρισμένος
  • 1 μέτρια κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλιά fish sauce
  • Χυμός 1 Lime και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο πάτο του slow cooker με τη σειρά : την κολοκύθα, το σέλινο, τα κρεμμυδάκια, το τσίλι , το ginger και το σκόρδο.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη .Ραντίζουμε με το λάδι, το χυμό lime, την fish sauce και το νερό ή το ζωμό.

Βήμα 3

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε 4 ώρες στο high. Αφού το κλείσουμε , πολτοποιούμε τη σούπα ειδική ράβδο ή αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο multi. Τη μεταφέρουμε πάλι στη συσκευή και ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, κομμένο σε κομμάτια.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε για άλλη ½ ώρα, με κλειστό καπάκι πάντα και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με επιπλέον χυμό lime και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *