Loader

Ταρτάκια μεσογειακά με κεφτεδάκια

2014-01-23
  • Yield: 6 κομμάτια
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/1/14

Καταπληκτικά , εντελώς αυτοσχέδια ,ταρτάκια μεσογειακά με κεφτεδάκια για σήμερα. Τι ιδιαίτερο έχουν θα απορήσει κάποιος; Είναι εύκολα, νόστιμα και εντυπωσιακά με υλικά ή φαγητά που έχουν μείνει! Οικονομία, σωστή διατροφή και εμφάνιση σε μια μόνο μπουκιά.

tartakia (9) tartakia (6)

Συστατικά  

½ δόση για : Σπιτικά κράκερ Χριστουγεννιάτικο δέντρο με Pesto της αρεσκείας μας

6 κεφτεδάκια της προτίμησης μας, πλασμένα

¼ του φλιτζανιού cheddar τριμμένο ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας

6 ροδέλες ντομάτας

3 πράσινες γεμιστές ελιές με πιπεριά, κομμένες στη μέση

Λίγο αλατοπίπερο

Λίγο ελαιόλαδο

Method

Step 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη όπως για τα κράκερ Χριστουγεννιάτικο δέντρο, διαλέγοντας αν θέλουμε κάποιο pesto, έτοιμο ή σπιτικό, του γούστου μας.

Step 2

Το ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα ποτήρι ή πιατάκι και τη βοήθεια ενός μαχαιριού το κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα ή ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (για ταρτάκια, muffins μικρά ή madeleines).

Step 3

Αλείφουμε με πολύ λίγο λάδι τις θήκες και τοποθετούμε κάθε κομματάκι ζύμης, πιέζοντας την ελαφρά να πάρει σχήμα από το σκεύος. Πασπαλίζουμε με το τυρί τις θήκες και ακουμπάμε στο κέντρο τους από ένα κεφτεδάκι. Το πιέζουμε και αυτό ελαφρά να καλύψει τη ζύμη. Ακουμπάμε πάνω σε κάθε κεφτεδάκι από μια ροδέλα ντομάτας και μισή ελιά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αν θέλουμε ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεχτικά για να σερβίρουμε. Τρώγονται θαυμάσια και όταν είναι κρύα γι’ αυτό και είναι πολύ καλή ιδέα για μπουφέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *