Loader

Σπιτικά κράκερ Χριστουγεννιάτικο δέντρο

2013-12-15
  • Ποσότητα: 12 crackers
  • Χρόνος προετοιμασίας: 33λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 17λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

15/12/13

Η μανία μου με τα συγκεκριμένα κράκερς έγινε και Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Και γιατί όχι, Χριστούγεννα είναι, γιορτές γενικά, τα υλικά είναι απλά, η παρασκευή πανεύκολη, δεν κοστίζουν ακριβά και το αποτέλεσμα όλο και καλύτερο! Βλέπετε η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως και με τόσες φορές που τα έχω κάνει τον τελευταίο καιρό τα έχω εμπεδώσει τόσο, ώστε να τους δίνω και διάφορα σχήματα. Σπιτικά κράκερ Χριστουγεννιάτικο δέντρο και καλές γιορτές σε όλους!

Συστατικά  

Για 10-12 crackers

1 δόση ζύμης για κράκερς σπιτικά κανονικά ή ολικής άλεσης

1/4 του φλιτζανιού pesto μαϊντανού

3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Παρμεζάνα τριμμένη για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κράκερς και την χωρίζουμε σε 10-12 κομμάτια. Πιέζουμε λίγο από το pesto στο μέσο κάθε κομματιού και το κάνουμε πάλι μπαλάκια.

Βήμα 2

Τα ανοίγουμε όπως και τα άλλα κράκερς πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και με μαχαίρι τα κόβουμε σε σχήμα δέντρου , αστεριού ή ότι μας αρέσει. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και διασκορπίζουμε πάνω τους τις λιαστές ντομάτες.

Βήμα 3

Τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια να κολλήσουν πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 17 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *