Loader

Τέλειες τηγανίτες με σπανάκι

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

250gr.φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Αλατοπίπερο

1 ½  φλ.αλεύρι

1/2φλ.κρύο νερό

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ DIP

1/2φλ.κέτσαπ

1σκελ.σκόρδο

1κ.γλ.worcestershire sauce

1κ.γ.καπνιστή πάπρικα ή πάπρικα γλυκιά

3-4σταγόνες Tabasco (ή λιγότερο αν δεν το θέλετε πολύ καυτερό)

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω του το νερό , ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι ή καλύτερα με τα χέρια, φορώντας ένα γάντι μιας χρήσης. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα με τη χούφτα μας και πιέζοντας την ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλώσει. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά και τις κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Εντωμεταξύ χτυπάμε καλά στο multi όλα τα υλικά για το dip. Βάζουμε σε πιατέλας τις τηγανίτες και τις σερβίρουμε ζεστές δίπλα σε ένα μπολ με το dip.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.