Loader

Μοσχαρίσια φιλετάκια με gremolata baby πατάτες και φρέσκο αρακά

2014-05-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

25/5/14

Μοσχαρίσια φιλετάκια με gremolata baby πατάτες και φρέσκο αρακά. Ένα πιάτο για το οποίο δεν ξέρω από πού να αρχίζω να σχολιάζω. Καταρχάς η gremolata είναι ένα είδος φρέσκιας σάλτσας πολύ ψιλοκομμένων μυρωδικών, με βασικά υλικά τον μαϊντανό, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε αρκετές περιπτώσεις προστίθεται τυρί πεκορίνο ή αντζούγιες ή κουκουνάρι ή ακόμα και αυγοτάραχο. Η δικιά μας gremolata με ελληνική γραβιέρα θα συνοδεύσει τα μοσχαρίσια φιλετάκια, θαυμάσια. Σε συνδυασμό με φρέσκο αρακά εποχής (κατά προτίμηση) και baby τρυφερές πατατούλες, θα σας αποδείξουμε για ακόμη μια φορά ότι στο ZannetCooks σερβίρουμε gourmet πιάτα με εύκολα, απλά και φρέσκα υλικά.

freshpotatoespeasteak (1) freshpotatoespeasteak (3) freshpotatoespeasteak (7)

Συστατικά  

Για τα φιλετάκια:

350gr. Μοσχαρίσια φιλετάκια

Αλατοπίπερο

ελαιόλαδο

Για την gremolata:

½ ματσάκι μαϊντανός

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

Αλατοπίπερο

Χυμός και ξύσμα ½ λεμονιού

1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη

Για τα λαχανικά:

300gr. baby πατάτες, πολύ καλά πλυμένες (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση, ανάλογα το μέγεθος)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι φρέσκος αρακάς

2/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για την gremolata: Βάζουμε όλα τα υλικά για την gremolata στο multi και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Τη φυλάμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Για τα φιλετάκια: Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα ακουμπάμε σε ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ρίξει λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 3

Για τα λαχανικά: Στο τηγάνι που ροδίσαμε τα φιλετάκια, συμπληρώνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Για το ψήσιμο: Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος τα λαχανικά και ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι. Ψήνουμε στο grill, στους 200C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 5

Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, τσεκάρουμε τα υγρά από τα λαχανικά και συμπληρώνουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται. Ακουμπάμε πάνω στο σκεύος μια σχάρα και πάνω της τα φιλετάκια. Ραντίζουμε το υπόλοιπο λάδι και τα βάζουμε όλα μαζί στο φούρνο.

Βήμα 6

Ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά, γυρίζοντας τα φιλετάκια από την άλλη πλευρά στο ενδιάμεσο του χρόνου, μέχρι να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 7

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα λαχανικά και τα φιλετάκια σε πιάτα ή ακουμπάμε τα λαχανικά σε πιατέλα και από πάνω τους τα λαχανικά. Βάζουμε μια γενναιόδωρη κουταλιά από τη gremolata πάνω σε κάθε φιλέτο και σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *