Loader

Τάρτα μήλου με mascarpone

2015-10-21
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

21/10/15

Τάρτα μήλου με mascarpone για την Ημέρα Μήλου στην Αγγλία που γιορτάζεται από το 1990. Είναι μια μέρα αναγνώρισης του πλούτου και της ποικιλίας των μήλων που διατίθενται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε όλη τη χώρα γίνονται εκδηλώσεις σε πάνω από 600 σημεία που διοργανώνονται από εστιατόρια, μουσεία, συλλόγους γυναικών, κοινότητες και άλλους πολλούς διοργανωτές. Το σίγουρο είναι πως αυτή η ημέρα θα έπρεπε να ανακηρυχθεί αντίστοιχα σε εθνική αργία για τους γιατρούς, αφού σύμφωνα με τη ρήση, ένα μήλο την ημέρα ,τον γιατρό τον κάνει πέρα. Εμείς στο ZannetCooks.gr. για άλλη μια φορά, θα το γιορτάσουμε και τιμήσουμε το αγαπητό μας μήλο, με μια πραγματικά εκπληκτική τάρτα.

appletartmasc (1) appletartmasc (4)

Συστατικά

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη και επιπλέον 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200gr. Mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 2 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη μισή βανίλια και έπειτα το αλεύρι σιγά σιγά.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή ταρτιέρα και στρώνουμε μέσα τη ζύμη, ομοιόμορφα, πιέζοντας να ανέβει περίπου2 εκατοστά στα πλαϊνά.

Βήμα 3

Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε το mascarpone να αφρατέψει και προσθέτουμε άλλο ¼ του φλιτζανιού από τη ζάχαρη, το αυγό και το υπόλοιπο εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίζουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Το στρώνουμε πάνω στη ζύμη.

Βήμα 4

Βάζουμε σε ένα μπολ τις φέτες των μήλων και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Ανακατεύουμε προσεχτικά να πάνε παντού, χωρίς να σπάσουν τα μήλα και τα ακουμπάμε όμορφα πάνω στο μείγμα τυριού. Διασκορπίζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 5 λεπτά.

Βήμα 5

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200 και ψήνουμε για άλλα 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 6

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το γάλα με την άχνη και ετοιμάζουμε ένα γλάσο. Μόλις κρυώσει η τάρτα, διασκορπίζουμε το γλάσο σε διάφορα σημεία. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γλάσο με sauce καραμέλας, έτοιμη ή σπιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *