Loader

Σταφύλια στο βάζο

2014-10-09
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

9/10/14

 Σταφύλια στο βάζο. Μια εκδοχή του τι να κάνουμε τα σταφύλια εκτός από γλυκό του κουταλιού. Γλυκόξινα και τραγανά για να τα σερβίρετε μαζί με το γιαουρτάκι σας αλλά όχι μόνο. Θαυμάσια με πικάντικα τυριά και κριτσίνια, για ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει. Το χρώμα των σταφυλιών , το αφήνω στα δικά σας γούστα. Η διαδικασία είναι η ίδια με μόνη αλλαγή το ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα συντηρηθούν πολύ πολύ καιρό στο ψυγείο, ώστε να έχουμε ακόμα και το καταχείμωνο, μια νότα καλοκαιριού, στο πιάτο μας.

pickledgrapes (3) pickledgrapes (4)

Ingredients

  • 2 μεγάλα τσαμπιά σταφύλια λευκά ή κόκκινα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ή κόκκινο ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιναπόσπορος
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού

Method

Step 1

Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρώγες μια μια.

Step 2

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Step 3

Βάζουμε τα σταφύλια σε αποστειρωμένα βάζα που θα γεμίσουν με τα σταφύλια μέχρι το χείλος. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα συντήρησης στα βάζα, να καλύψει καλά τα σταφύλια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα κρατάμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όσο περισσότερο μένουν, τόσο νοστιμότερα γίνονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *