Loader

Σπιτικά κράκερς τυρί κρεμμύδι

2013-12-27
  • Ποσότητα: 10 μεγάλα κράκερς
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

27/12/13

Σαν τα αγαπημένα μου πατατάκια, με την προσθήκη σουσαμιού και απείρως πιο Light! Στο τέλος , πριν τα ψήσω, τα πασπαλίζω επιπλέον με σουσάμι, παρμεζάνα, πάπρικα καπνιστή, παπαρουνόσπορο, διάφορα στο κάθε ένα ή και όλα μαζί και δεν με νοιάζει να μην φάω τίποτα άλλο όλη μέρα, σας το ορκίζομαι!Απλά παραδίνομαι σε μια από τις μοναδικές φορές που θα επιβραβεύσω τις μαγειρικές μου ικανότητες. Στον τομέα κριτσίνι , κράκερ και τα σχετικά πίστευα πάντα και πιστεύω ότι έχω κάνω διατριβή μιας και δεν υπήρξε ούτε υπάρχει φούρνος εντός και εκτός Αττικής αλλά και Ελλάδας ,που να μην έχω περάσει μια βόλτα εκ των έσω για τις γευστικές δοκιμές μου. Νομίζω μάλιστα ότι πλέον μπορώ με το μάτι να καταλάβω αν κάποιο φουρνιστό αρτοποίημα είναι καλό ή δεν αξίζει τον κόπο. Με τα συγκεκριμένα κρακεράκια όμως έχω πάθει κυριολεκτικά πλάκα, τόσο που τα βλέπω στον ύπνο μου σε διάφορα σχήματα και γεύσεις και λίγο πριν κοιμηθώ φαντάζομαι πιθανά υλικά που θα τους ταίριαζαν. Και επαναλαμβάνω πως σπάνια επαινώ τις μαγειρικές μου ικανότητες. Σπιτικά κράκερς τυρί κρεμμύδι και καλή μας απόλαυση!

Συστατικά  

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον αν χρειάζεται η ζύμη και το άπλωμα των φύλλων

¾ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

2/3 του φλιτζανιού νερό

¼ του φλιτζανιού ηλιέλαιο

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού σουσάμι και επιπλέον για το ψήσιμο

1 ½ κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σκόνη

1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ παρμεζάνα και επιπλέον για το ψήσιμο

Προαιρετικά: καπνιστή πάπρικα, παπαρουνόσπορος, μαυροκούκι ή ότι άλλο μας αρέσει, ακόμα και τσίλι σκόνη αν μας αρέσουν τα πικάντικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το τυρί, το σουσάμι, τη σκόνη κρεμμυδιού και λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας.

Βήμα 2

Θα γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που θα αφήσουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Κατόπιν θα την κόψουμε σε 10 κομμάτια και θα τα ανοίξουμε ένα ένα με πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε αρκετά λεπτό πάχος.

Βήμα 3

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε επιπλέον με ότι θέλουμε από τα προαιρετικά υλικά. Τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη για να μας μείνουν και μετά το ψήσιμο κολλημένα και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 205C για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε αμέσως. Κρατάνε πολλές μέρες σε αεροστεγές σκεύος, αν και εμένα μου κρατάνε 2 το πολύ. Τα εξαφανίζω!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *