Loader

Σπαράγγια τυλιχτά με προσούτο και δροσερή σαλάτα

2015-07-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

17/7/15

Σπαράγγια τυλιχτά με προσούτο και δροσερή σαλάτα στο τραπέζι μας σήμερα και όσο μαγειρεύω με σπαράγγια τόσο ενθουσιάζομαι. Και αν θέλετε να δώσετε έξτρα κίνητρο στους δύσπιστους δοκιμαστές της παρέας μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το προσούτο με μπέικον.

aspaprosciutto (1) aspaprosciutto (5)

Συστατικά

  • ½ κιλό πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
  • 2-3 βραστά αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100gr. προσιούτο σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις φέτες του προσούτο κατά μήκος στα 2 και τυλίγουμε ένα ένα τα σπαράγγια με μια λωρίδα του αλλαντικού.

Βήμα 2

Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 16-20 λεπτά.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, με τα φρέσκα κρεμμύδια και την κάππαρη. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Απλώνουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και ακουμπάμε πάνω ή τριγύρω τους την σαλάτα από τα ντοματίνια και τα αυγά, κομμένα όπως μας αρέσουν. Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *