Loader

Σπαράγγια και ραπανάκια με πουρέ καρότου

2016-05-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

4/6/16

Σπαράγγια και ραπανάκια με πουρέ καρότου για συνοδευτικό ή κύριο πιάτο. Πολύχρωμο, ανοιξιάτικο και απόλυτα θρεπτικό πιάτο.

asprad (2) asprad (5)

Συστατικά

  • 350gr. σπαράγγια καθαρισμένα
  • 10-12 ραπανάκια κομμένα σε φέτες
  • 4-5 μεγάλα καρότα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν περίπου 30 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά ρίχνουμε τα σπαράγγια.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σουρώνουμε. Φυλάμε 1-2 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Πολτοποιούμε τα καρότα στο multi και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Μοιράζουμε τον πουρέ σε πιάτα και από πάνω τα σπαράγγια και τα ραπανάκια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *