Loader

Σπαλόμπριζόλα στο slow cooker

2014-11-15
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 4:00 ω
  • Ready In: 4:15 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/11/14

Σπαλομπριζόλα στο slow cooker. Μπορεί να έκανα πολύ καιρό να σας παρουσιάσω συνταγή μαγειρεμένη στην πολύτιμη μου και αγαπημένη , αυτή συσκευή, αλλά με το σημερινό πιάτο θα σας αποζημιώσω. Το κρέας, θα γίνει απλά λουκούμι που θα λιώνει στο στόμα.

slspalomprizola (1) slspalomprizola (6)

 

Ingredients

  • 1 μεγάλη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (περίπου 450gr.)
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • ¼ του φλιτζανιού soya sauce
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή κομμένα διαγώνια, για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Πασαλείφουμε το κρέας καλά με το corn flour και το τοποθετούμε στη βάση του slow cooker. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στη μπριζόλα.

Step 2

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε στο low για 4 ώρες.

Step 3

Σερβίρουμε τη σπαλομπριζόλα με σάλτσα από το σκεύος , διασκορπίζοντας από πάνω τα φρέσκα κρεμμύδια και συνοδευτικό της επιλογής μας. Μπορούμε να μαγειρέψουμε εναλλακτικά σε φαρδιά κατσαρόλα αν μαρινάρουμε με όλα τα υλικά το κρέας αποβραδίς.

Step 4

Την επόμενη το πασπαλίζουμε με το corn flour και το σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Περιχύνουμε από πάνω τα υλικά της μαρινάδας και μαγειρεύουμε για35-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να δέσει όμορφα η σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *