Loader

Σπαγγέτι ολικής με μελιτζάνα & δενδρολίβανο

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

3κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους

1κ.σ.δενδρολίβανο

Μια πρέζα καστανή ζάχαρη

150γρ.χυμός ντομάτας

1μεγάλη ντομάτα τριμμένη

Αλατοπίπερο

250γρ.σπαγγετί ολικής άλεσης

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη, κρατώντας 4κουταλιές από το νερό που έβρασαν. Εντωμεταξύ αχνίζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το άχνισμα άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την τριμμένη ντομάτα. Πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 25 λεπτά. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Ραντίζουμε με το λαδάκι και αφήνουμε να κάτσουν 10 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε με κάποιο τυρί της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *