Loader

Φτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά

2014-03-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

19/3/14

Θα ξεκινήσω με το εξής σχόλιο και θα καταλάβετε αμέσως πόσοι θα συνεχίσετε στην εκτέλεση της συνταγής, καθότι χρειάζεται γερό στομάχι:  Κατακάηκαααα από το τσίλι μέχρι δακρύων! Φτερούγες στον ατμό με τσίλι λαχανικά και όποιος αντέξει!!

fterougesatmou (1) fterougesatmou (4)

Συστατικά  

Για τις φτερούγες:

6-8 φτερούγες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Αλατοπίπερο

Πιπεριά τσίλι πολύ ψιλοκομμένη, ανάλογα τα γούστα

¼ του φλιτζανιού κόλιανδρος πολύ ψιλοκομμένος

1 κουταλιά του γλυκού lemongrass από βάζο ή χυμός λεμονιού ή λεπτές φέτες από λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας soya sauce

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο για το σερβίρισμα

Για τα λαχανικά:

5-6 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 φλιτζάνι σπανάκι, χοντροκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

Αλατοπίπερο

½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών, φρέσκιες ή από βάζο

½ κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα chili

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τις φτερούγες: Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει. Εντωμεταξύ ακουμπάμε σε μεταλλικό τρυπητό τις φτερούγες και από πάνω τους διασκορπίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σησαμέλαιο.

Βήμα 2

Τοποθετούμε το τρυπητό πάνω στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά, μέχρι να σταματήσει το νερό να βράζει.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε πιάτο σερβιρίσματος και ραντίζουμε με το σησαμέλαιο. Αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τα λαχανικά που προτείνονται ή άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Βήμα 4

Για τα λαχανικά: Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και ρίχνουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το σπανάκι, το σκόρδο, το ginger και τέλος τις φύτρες, ανακατεύοντας κάθε φορά τα υλικά . Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα chili και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το σουσάμι.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα σουσάμι και αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *