Loader

Μπουτάκια κοτόπουλου γλυκοπικάντικα σε μπεν μαρί

2013-12-04
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

4/12/13

Τετάρτη σήμερα και σαν φτάσουμε στο μέσον της εβδομάδας νιώθεις ότι σχεδόν την έχεις «φάει». Αλλά πραγματικά τι να φάμε και σήμερα; Η κλασική πλέον ερώτηση που παίζει παντού στα σπίτια ανεξαρτήτως ηλικίας. Γιατί η πείνα είναι πείνα, πώς να την συγκρατήσεις ο άνθρωπος. Τι κι αν σκεφτόμαστε τα στενά ρούχα που θέλουμε να φορέσουμε αυτές τις μέρες οι γυναίκες ή αν θα έχει τουλάχιστον καλό φαγητό σε άλλη μια κοινωνική υποχρέωση των ημερών οι άντρες. Ή κάνω λάθος; Γι’ αυτό και σήμερα θα σερβίρουμε μπουτάκια κοτόπουλου, γλυκοπικάντικα καπνιστά σε μπεν μαρί φούρνου , για ακόμη πιο υγιεινή Παρασκευή της συνταγής.

Μια ελαφριά αίσθηση καπνιστού, από το συγκεκριμένο αλάτι, που αν δεν το έχετε θα σας συνιστούσα να το αποκτήσετε σύντομα. Δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό, όπως και το ροζ των Ιμαλάιων που θέλω να πάρω εγώ, και άλλωστε θα μπορεί να είναι ένα δώρο για εσάς και την κουζίνα σας.

Μπουτάκια κοτόπουλου γλυκοπικάντικα και καλή μας όρεξη!

Συστατικά  

 

6 κοπανάκια κοτόπουλου

¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μια πρέζα μπούκοβο

Μια πρέζα καπνιστό αλάτι ή κοινό, αν δεν έχουμε

Πιπέρι κατά βούληση

2/3 του φλιτζανιού sweet chilli sauce

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα πολύ καλά τα μπουτάκια μας και το μεταφέρουμε σε σκεύος κατάλληλο για μπεν μαρι, στο φούρνο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε όσο από το μείγμα σάλτσας έμεινε πάνω στα μπουτάκια που έχουμε ακουμπήσει το ένα δίπλα στο άλλο και το βάζουμε μέσα σε σκεύος με νερό. Το κλείνουμε με καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά ή και μια ώρα ανάλογα το μέγεθος του κοτόπουλο.

Βήμα 3

Τα σερβίρουμε ζεστά με ρυζάκι και λαχανικά βραστά της αρεσκείας μας ή ότι άλλο συνοδευτικό προτιμάμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.bunsinmyoven.com/2013/10/08/smoky-brown-sugar-garlic-chicken-in-the-slow-cooker/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *