Loader

Σπαγγέτι με τόνο και ελιές

2013-08-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250gr.σπαγγέτι Νο6

Λάδι

Αλατοπίπερο

1μικρό κρεμμύδι τριμμένο

2κ.σ.σέλινο τριμμένο

12ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες

10ντοματίνα κομμένα στη μέση

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2φλ.λευκό κρασί

1κ.σ.ρίγανη

1κονσέρβα τόνο σε λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σέλινο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τις ελιές και τον τόνο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα μαζί. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά με 1 ποτήρι λευκό κρασί…ή και 2!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.